Pudle - Forum

Prijava | Registracija

Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 

četvrtak, 15.07.2010., 16:56

Evo danas smo dozivjeli i prezivjeli upad hackera na nas Forum.

Sve je ocisceno i Forum je djelomicno vracen na starije datume izmedju 24.6 i 2.7. drugog rjesenja nije bilo posto su u MySQL bazi bile zarazene tablice koje je bilo potrebno promijeniti - zamjeniti sa starima. Isto su blokirane IP adrese pocinitelja - jedan Turku Finska, jedan Dallas USA i jedan Ploesti Rumunjska.

Svima kojima su nestali postovi - ponovo napisati postove i staviti fotografije.

Vrh Vrh

četvrtak, 15.07.2010., 20:29

VIP Pudla!!!
VIP Pudla!!!
Starost: 45
Ime mog ljubimca (1): Freyja
Rođendan mog ljubimca (1): 02. 11. 2006.
Ime mog ljubimca (2): Tyr
Rođendan mog ljubimca (2): 20. 10. 2008.
Ime mog ljubimca (3): Lord
Rođendan mog ljubimca (3): 14. 11. 2008.

Nekome se jako svidamo ili smetamo.....
Hvala ti Fordam za trud. :_define032:

Gospodar sam rijeci koju nisam izgovorila i rob one koju jesam.

Vrh Vrh
  Profil Pošalji e-mail Web stranica

petak, 16.07.2010., 22:51

VIP Pudla!!!
VIP Pudla!!!
Starost: 50
Ime mog ljubimca (1): Sollo
Rođendan mog ljubimca (1): 14. 11. 2008.
Ime mog ljubimca (2): Ajša
Rođendan mog ljubimca (2): 01. 11. 2000.

......jedan Turku Finska, jedan Dallas USA i jedan Ploesti Rumunjska... vidiš dokle se pročulo za naš forum :_define007:

Vrh Vrh
  Profil Pošalji e-mail

subota, 17.07.2010., 08:59

A je, svi mogu na pronadju nas Forum.

Inace program u kojem je forum napravljen je PHPBB3 , i ima par sigurnosnih rupa kroz koje Hackeri umetnu kodove za slanje spam poruka ili skriptu za DDos napad na neki drugi server.

U nasem primjeru su preko naseg foruma ( IP broja ) napali IRC server u Bristolu tj izvrsen je bio DDos attack sto znaci da su prema napadnutom serveru vrsili masu upita - tj otvaranja i time server zagusili, admin iz Bristola se javio i problem sam rjesio za nekih 2 -3 sata. Nema drugog lijeka nego naci nezarazeni backup i podignuti ga. Isto sam napravio par modifikacija pa ce im sledeci put biti teze upadati.
Inace bili smo samo jedan od 5992 IP ja , tj stranica koje su bez znanja sudjelovale u DDos-u.

Vrh Vrh

nedjelja, 18.07.2010., 16:01

VIP Pudla!!!
VIP Pudla!!!
Ime mog ljubimca (1): Lou
Rođendan mog ljubimca (1): 10. 02. 2008.
Ime mog ljubimca (2): Koni
Rođendan mog ljubimca (2): 15. 11. 1997.

Ja ne razumijem puno od ovoga sto si naveo :_define008: ali razumijem da si si dao truda da nas forum funkcionira i dalje i na tome sam ti zahvalna :_define032:

Vrh Vrh
  Profil Pošalji e-mail

nedjelja, 18.07.2010., 23:37

Sad sam Pudla!!!
Sad sam Pudla!!!

Evo Fordam, nasvjet za u buduče, jer se i sam bavim uskom područjem kriptiranja i internetnih varnosti. Tako najlakši način, da nemaš mnogo rada, kada se to desi i glede na to, da za nas forumaše nije neka velika izguba ako nam za nekoliko sata ili čak i jedan dan sasvim sesuju stranice je, da imamo backup. Ja radim bakupe avtomatski programom koji je svima znan i razširen čak u našim i vašim jezikima Back it up 4, koji je dio svim poznatog Nera !!! I tako simpel, kako je tamo nastavit bakapiranje na bilo kakav način i bilo koji medij ili disk, nije nikdje drugdje !

A da bi za ove hekere kakav suprise napravili na našem serveru, niste o tome još ništa razmišljali ???

Vrh Vrh
  Profil Pošalji e-mail

ponedjeljak, 19.07.2010., 08:13

Imamo dnevni i tjedni cpanel backup i SolusVM -jev Central backup dnevni i to sve na backup sever u Tallinu tako je i povratak foruma bio moguc. Pošto su skripte bile ubacivane od 24.6. do 1.7. izgleda da svaki dan po nesto podizanje Foruma je bilo izkombinirano iz vise backup-a u tom vrijemenskom periodu.

Ja inace ne volim sve te open source bezplatne php variante kao što su PHPBB, Joomla, wordpress ..... em su neoptimizirane , em podrška nije na nivou placanih rjesenja , em je potrebno u firewall-u zatvarati masu portova ........

Inače vec duze vremena razmisljam o kupovini vBulletin licencije za naš Forum.

Citat:
A da bi za ove hekere kakav suprise napravili na našem serveru, niste o tome još ništa razmišljali ???

Log Tracker i IP TraceRoute resolver su ih locirali skoro pa odmah, mada su se sakrivali iza vise zombija ( PC -ji zarazeni trojanom ) , inace zadnjih par godina kad god se abuse prijavi internet provajderima i ARIN-u i RIPE -u znaci da ce neko da pokuca na njihova vrata !
U nasem slucaju su to bili ex - banovani clanovi IRC comunnitiy-a koji je bio napaden.

Vrh Vrh

ponedjeljak, 30.08.2010., 23:01

Sad sam Pudla!!!
Sad sam Pudla!!!

Jedni forumi umre, jer nije forumaša, a ovaj bude na žalost zbog hekera i z bog toga, da netko nezna ili neče napraviti bar jednom na 7 dana backup !

No i smo tam nema ništa od zadnjih časa , valja uopšte još što pisati, jer vjerovatno če nam hekeri za 14 dana opet sve izbrisati ........ ????? :_define013:

Vrh Vrh
  Profil Pošalji e-mail

utorak, 31.08.2010., 10:41

VIP Pudla!!!
VIP Pudla!!!
Starost: 45
Ime mog ljubimca (1): Freyja
Rođendan mog ljubimca (1): 02. 11. 2006.
Ime mog ljubimca (2): Tyr
Rođendan mog ljubimca (2): 20. 10. 2008.
Ime mog ljubimca (3): Lord
Rođendan mog ljubimca (3): 14. 11. 2008.

Slazem se Mat , i meni je jako zao sto se desava :_define013:
Ali. nadam se da cemo problem sto prije rijesiti i da ce se forumasi nakon odmora vratiti puni volje da predstave svakodnevne dozivljaje sa svojim pudlama. :_define089:

Gospodar sam rijeci koju nisam izgovorila i rob one koju jesam.

Vrh Vrh
  Profil Pošalji e-mail Web stranica

srijeda, 01.09.2010., 23:34

Sad sam Pudla!!!
Sad sam Pudla!!!

No za backupe možem i ja da savjetujem, a sistemima za sam rad foruma i njihovim programima pa na žalost nemam pojma ! Tako da fordam, još jednom ako trebate SW za avtomatiko rada backupa me samo kontaktirajte !

Vrh Vrh
  Profil Pošalji e-mail
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 10 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: